Sylvia in het magazijn van Smaekvol Wonen

De bijzondere merken van Smaekvol Wonen | Sylvia koopt ze voor je in

Van basic en Scandinavisch design tot upcycling van afval, vintage of handgemaakte producten. Alle accessoires van Smaekvol Wonen hebben een bijzonder verhaal en zijn natuurlijk ook mooi! Hoe Sylvia de producten en merken uitzoekt? Je leest het hier.

Merken met een verhaal

“Bij mijn zoektocht naar de merken die ik wil verkopen houd ik altijd rekening met de kwaliteit. Daarnaast moet het een bijzonder product zijn. Een merk met een verhaal, dat zoek ik! Zo zijn de prints op de kussens van A Simple Mess door Louise Dorph zelf getekend en de botanische borduurringen zijn illustraties die met de hand worden gedrukt. Over elk merk kan ik wel zoiets vertellen, dat maakt het voor mij bijzonder.”

“De zoektocht naar de merken die ik nu verkoop heeft veel voorbereiding en tijd gekost. Ik ben er wel een jaar mee bezig geweest. De merken heb ik gevonden door te zoeken in bladen, op internet, op Pinterest en door het bezoeken van beurzen. Maar het harde werk is beloond met een mooie collectie. Ik ben erg blij met de merken die ik nu verkoop en ik sta er helemaal achter!”

(on)bekende merken

“Natuurlijk telt mijn eigen smaak ook mee in mijn keuze. Zelf houd ik bijvoorbeeld van rustige kleuren en basic producten, maar ik probeer wel een zo breed mogelijke collectie in te kopen. In de collectie heb ik dus ook kleurrijke producten, zoals de producten van Van Verre en van Vanilla Fly. De merken Bon Bini en By J zijn in Nederland nog erg onbekend, maar ik vind het handwerk zo mooi dat ik het toch wil verkopen.”

“Naast de onbekende merken heb ik ook de grotere merken, zoals Born in Sweden. Born in Sweden heeft een mooi design met een praktische invulling, een goede kwaliteit en gebruikt gerecycled materiaal. Hoe leuk is dat! Voor het mixen van stijlen is het fijn dat je verschillende merken en producten kunt aanbieden. Dan valt de keuze soms ook op een bekender merk. Zo blijft een interieur toch spannend!”

Uniek én bijzonder

“Wie wil er nu niet iets bijzonders in huis hebben? Hoe leuk is het om iets in huis te hebben dat niet iedereen heeft. Iets uniek en bijzonders valt altijd op! Daarom zoek ik graag naar de merken die niet bij de grote aanbieders te krijgen zijn. Een uniek verhaal over hoe het product gemaakt is, maakt het helemaal af. Wanneer ik een product inkoop dat eerlijke handel ondersteunt of gemaakt is van gerecycled materiaal, ben ik voor mijn gevoel goed bezig. Zo zorg je toch voor weer iets minder op de afvalberg.”

Shoppen voor de  webshop

“Ik doe om de twee maanden inkopen, maar dat kan variëren. Sowieso ga ik elk seizoen op inkoop want ieder seizoen zijn er andere producten of kleuren op de markt. Naast de seizoensgebonden producten kijk ik ook naar de feestdagen, zoals Kerst of Pasen. Hier koop ik dan speciale producten voor in, zoals kerstkaarsen of bijzondere paastakken. Mijn inkooppatroon varieert dus heel erg. Ik doe mijn best om bij de dealers van de merken langs te gaan voor de inkoop. Zo zie ik de producten zelf en kan ik de kwaliteit beter inschatten.”