Sylvia over Bon Bini

Bon Bini, een merk met een verhaal

Na de start van Smaekvol Wonen was Bon Bini één van de eerste merken die Sylvia in haar collectie heeft opgenomen. Bon Bini is een Belgisch merk met een zomerse/beachy look met roots in Bonaire. Met handdoeken, kleden en plaids is het merk dus perfect voor deze periode! Benieuwd naar het verhaal achter het merk? Sylvia vertelt je er graag meer over.

De eerste trigger

Tijdens een inkoopbeurs van Home & Gift, ShowUP, zag ik een vintage volkswagen-bus staan. Het was een zomerse stand met kleden, plaids, handdoeken en nog veel meer! Het wekte direct mijn nieuwsgierigheid op. Ik kwam bij de stand in contact met Ann Huykens, de oprichtster van het merk Bon Bini. Zij vertelde mij dat alle producten handgeweven zijn. Het merk is één van mijn eerste merken geweest bij Smaekvol Wonen en daarnaast is mijn webshop ook één van de eerste verkooppunten van Bon Bini in Nederland.

Het verhaal achter het product

Bon Bini is een merk dat handgemaakte producten verkoopt. De eigenaren van Bon Bini hebben een strandhuis op het prachtige eiland Bonaire. Zij waren op zoek naar de perfecte handdoek voor hun gasten bij het zwembad en voor op het strand. Hun zoektocht kwam uit bij de originele, met de handgedraaide, Turkse hamamdoeken. Zij waren op slag verliefd op deze hamamdoeken en richtten Bon Bini op.

De hamamdoeken hebben een geschiedenis van meer dan 500 jaar en zijn geweven door ervaren wevers, meestal vrouwen, bij hen thuis. De traditionele Turkse handdoeken zijn gemaakt van 100% milieuvriendelijk puur katoen en zijn met de hand geweven op houten weefgetouwen met natuurlijke handgemaakte kwasten.

Bon Bini streeft ernaar om alleen de beste, originele, met de handgedraaide hoge kwaliteit Turkse textielproducten te leveren waar klanten heel lang van zullen genieten.

De collectie

Op dit moment verkoopt Smaekvol Wonen met name plaids en handdoeken van Bon Bini. Bon Bini-handdoeken en plaids zijn mooi, luxueus, licht in gewicht, superzacht, langdurig en zeer absorberend. Ze drogen snel en nemen weinig ruimte in beslag. De handdoeken zijn geweldig voor gebruik in badkamers, bij het zwembad of op het strand, maar ook in spa’s, hamams en sauna’s. Tevens zijn ze perfect voor reizen, sport, als woondecoratie en het kan ook gebruikt worden als een badhanddoek, strandlaken, pareo, sjaal, yogalaken etc. Bon Bini’s zijn eenvoudig, elegant en zijn mooi als gift.

BonBini Lima & Bengé towelDe Lima en Bengé Towel

De Lima en Bengé Towel is erg vrolijk van kleur! Zo heeft de Lima Towel aan beide kanten een andere kleur. Nu lijkt het net alsof het twee verschillende doeken zijn. Doordat het product handgeweven is maken de verschillende kanten het product extra bijzonder.

BonBini Bakuna towelDe Bakuna

De Bakuna Towel is qua kleur meer naturel, met zwarte of blauw/rode accenten erin. Perfect voor een zomerse dag op het strand!

Bon Bini feitje!

Zoals je misschien in de blog hebt gezien hebben de producten van Bon Bini aparte, leuke namen die je hedendaags niet tegenkomt. De verschillende Bon Bini
handdoeken zijn namelijk vernoemd naar verschillende regio’s op het prachtige eiland van Bonaire!

Ben jij benieuwd naar de producten van Bon Bini? Bekijk hier onze producten!