Sylvia over 4 interieurtrends van 2019

De 4 interieurtrends van 2019

Toe aan een nieuwe tint in je interieur en design? Maar niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Lees dan snel de nieuwste trends in 2019.

Ook in 2019 zijn er weer nieuwe trends op het gebied van interieur en design. Van into the jungle tot aan african vibes. Benieuwd naar de trends van 2019? Sylvia vertelt je er alles over!

Trend 1    Spiced Honey

We kunnen er niet meer langer omheen, de kleurtrend van het jaar 2019: Spiced Honey. De kleur is geïnspireerd op de rijke kleurvariatie van honing en heeft daarnaast een warme amberkleurige tint. Het is gekozen om de sfeer van positviteit en optimisme te brengen en het natuurlijke licht naar binnen te laten. De Spiced Honey is een warme, stijlvolle en elegante kleur die perfect in combinatie gaat met scala van andere tinten. Doordat de kleur erg veelzijdig is past het hierdoor vrijwel in elk interieur.

Wil jij ook de kleur Spiced Honey in je interieur?

Trend 2    African vibes

De African vibe is een Scandinavisch design met een vleugje Afrikaanse stijl. De Afrikaanse inrichting wordt gekenmerkt door een combinatie van donkeren en heldere tinten. Deze tinten zijn gecombineerd met een eenvoudig en helder decor uit Scandinavië. Door een Afrikaans tintje toe te voegen aan een eenvoudig decor wordt er warmte gecreëerd. De kleuren die hierbij gebruikt worden zijn aardse kleurnuances. Hierbij kan worden gedacht aan gebakken klei, stoffig roze, vurengeel en terracotta in het oranje, rood en bruin. De materialen die er bij horen zijn handgemaakte artikelen, Afrikaanse patronen, dieren en dierenprints. Ook wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals bamboe, rotan en terracotta.

Ook toe aan African vibes in huis?

Trend 3    Ronde vormen

Een trend die we in 2019 veelvuldig gaan zien zijn de organische vormen. Ronde vormen passen in elke ruimte en zorgen ervoor dat er een zachter geheel ontstaat. De rechthoekige vormen in het huis maken plaats voor ronde vormen. Dat bekent dat er steeds meer ronde eettafels, spiegels, poefen, vloerkleden en bollampen te zien zijn in het interieur. Door het gebruik van bollampen wordt er een chique touch aan het interieur toegevoegd. De ronde vormen kunnen zowel hangend als staand gebruikt worden. Daarnaast kan het gebruikt worden in allerlei verschillende kleuren, zoals naturel, smokey grey of mat wit glas.

Ga jij organische vormen toevoegen aan het interieur?

Trend 4    Into the jungle

Een trend die we al jarenlang zien is de jungle trend. We krijgen maar geen genoeg van het plantengroen en de dierenitems. Ook in 2019 halen we de natuur weer letterlijk in huis, alleen gaan we dit jaar een stapje verder. Waar we voorheen vooral voor het plantengroen gingen, zien we steeds meer een tropisch behang. Dit zien we terug in wanden met natuurprinten, palmen, bloemen en bladeren. Het tropisch behang wordt compleet gemaakt door het gebruik van dierenitems, zoals accessoires, beeldjes en kussens met dierenprints. Door deze combinatie haal je als ware de echte jungle in huis. Daarnaast is de jungle trend ook goed te combineren met natuurlijke materialen, messing of goudkleurige accessoires.

Ga jij van jouw huis ook een echte urban Jungle maken?