Sylvia over de duurzame producten van Originalhome

Originalhome, een merk dat 100% eco design is

Sylvia heeft vijf maanden geleden het merk Originalhome in haar collectie bij Smaekvol Wonen opgenomen. Originalhome is gespecialiseerd in duurzame en eerlijke handel in interieurdecoratie, waarbij de natuur de oorsprong van de ontwerpen is. Benieuwd naar het merk dat zich richt op 100% eco design? Sylvia vertelt je er graag meer over.

Eco design

Tijdens een beursbezoek aan ShopwUp, een trade show for home & gift, in Expo Haarlemmermeer ben ik de stand van Originalhome tegen gekomen. Ik zag veel leuke dingen staan, waaronder drinkglazen die geupcycled worden uit lege wijnflessen. De wijnflessen zijn een afvalproduct van de toeristenindustrie in Zanzibar. De wijnflessen worden verzameld bij verschillende hotels en restaurants. Daarna worden ze schoongemaakt en in verschillende maten gesneden. Milieuvriendelijk, sociaal en ze zien er ook nog leuk uit!

De producent van deze glazen bevindt zich op Zanzibar, Tanzania en is een gecertificeerd fairtrade organisatie volgens de WFTO. Zij ondersteunt gemarginaliseerde jongeren uit Zanzibar en leert hen het ambacht van het upcyclen van wijnflessen evenals andere levensvaardigheden en de Engelse taal. Dit project draagt bij aan het afvalbeheer van de toeristenindustrie van Zanzibar.

Collectie

Naast de drinkglazen heeft Originalhome nog meerdere, mooie producten. De kaarsen en plaids van Originalhome kan ik tot mijn collectie rekenen.

Kaarsen

De kaarsen zijn in verschillende kleuren en groottes verkrijgbaar. De conische kaarsen zijn 100% natuurlijk, milieuvriendelijk en met de hand gemaakt van gecertificeerde palmolie in combinatie met kokosnootwas. De kaarsen zijn ongeparfumeerd, verpakt in een speciale geschenkdoos en ondersteunen een speciaal fairtrade-project op Java, Indonesië. Tevens zijn deze kaarsen een mooie aanvulling voor mijn verschillende kaarsenstandaards en kandelaars.

Plaids

Naast kaarsen heb ik ook plaids van Originalhome in mijn collectie. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en allemaal van natuurlijk materiaal. De plaids zijn gemaakt door een familie in een klein handloomatelier op Java, Indonesië. Deze plaids zijn met de hand geverfd en geweven op een traditioneel weefgetouw.

Ik heb het merk Originalhome sinds vijf maanden in mijn collectie, maar ik hoop nog meer producten van Originalhome in mijn collectie op te nemen. Benieuwd naar de kaarsen en plaids? Bekijk alle producten van Originalhome

Fairtrade en eerlijke handel

Zoals ik in mijn eerste blog heb aangegeven was ik als juriste veel bezig met de sociale kant van de maatschappij, duurzaamheid en innovatie. Met Smaekvol Wonen ben daar ook mee bezig. De planeet, de natuur en de mensen die er leven vind ik belangrijk. Het concept van afval naar design, of van afval naar een functioneel product (zoals de glazen), vind ik echt supergaaf! Daarnaast is het fairtrade en eerlijke handel.

Originalhome is echt 100% eco design en daar houd ik van!