Over

Ons verhaal

Sylvia van Tongeren-Gernaat, eigenaresse Smaekvol WonenEen goed gevoel. Daar begint het voor Smaekvol Wonen allemaal mee. Precies waar het voor mij in 2018 ook mee begon. Hoi, ik ben Sylvia van Tongeren-Gernaat en eigenaresse van Smaekvol Wonen. Dé webshop voor mooie woonaccessoires met een nog mooier verhaal.

Van juriste naar interieurstyliste

Ik heb altijd al een passie gehad voor interieur. Ik was continu bezig met het veranderen van de kamers en wilde ons huis steeds leuker en gezelliger maken. Vooral met de kinderkamers kon ik mijn lol op. Van babykamer naar peuterkamer en grote kamer. En dat dan keer drie, want we hebben twee dochters en een zoon. Heerlijk!

Ik begon me daarom steeds vaker af te vragen of ik niet voor het ‘verkeerde’ beroep had gekozen. Mijn werk als juriste gaf mij niet de energie die ik kreeg als ik bezig was met mijn interieur en het zoeken naar nieuwe, unieke woonaccessoires. Daar genoot ik gewoon intens van.

Dus besloot ik trainingen en cursussen te volgen op het gebied van woninginrichting, verkoopstyling en interieur & design. Dat voelde zo goed, dat ik mijn werk als jurist neerlegde en in januari 2018 de deuren openden van mijn eigen woonwebshop: Smaekvol Wonen.

Uniek, eerlijk & duurzaam

Dat zijn de drie waarden die ik ontzettend belangrijk vind voor de producten die ik op Smaekvol Wonen aanbied. Net als jij is jouw huis uniek. Het laat zien wie er woont. Daarom ga ik voor authentieke producten die je niet bij iedere grote aanbieder kan krijgen. Fairtrade producten met een verhaal en van goede kwaliteit, die bijvoorbeeld mondgeblazen zijn of vervaardigd uit restafval. Want weet je, mooie spullen geven je pas écht een goed gevoel als ze meer dan mooi zijn. Dit soort producten zijn de kroon op je woning waar je elke dag weer blij van wordt.

De kroon op je woning

De kers op de taart, de puntjes op de i: woonaccessoires maken je woning af. Het gevoel van thuiskomen is voor mij ontzettend belangrijk. Ik gun iedereen dat fijne, warme gevoel van je eigen plekje. Elke keer wanneer je binnenkomt. Ik ben ervan overtuigd dat je door de juiste accessoires en accenten deze plek kan creëren. Van kussens en plaids tot verlichting en vazen. Onze producten zijn de kroon op je woning. Welkom thuis.

Sylvia’s favorieten

Kussens van Vanilla Fly
De kussens van Vanilla Fly! Heerlijk zachte velvet kussens met mooie en opvallende prints.

Rijkswachter diorama's van Studio Hamerhaai
De Rijkswachter Diorama’s. Prachtige houten robots (oftewel Rijkswachters) met een diorama en LED verlichting in de buik. Tevens zit er een mooi verhaal achter deze Rijkswachters. Ze zijn namelijk gemaakt van de oude transportkisten van het Rijksmuseum! Iedere Rijkswachter heeft een nummer op de rug, voer het nummer in op rijkswachters.nl en ontdek welke kunstschat er door deze Rijkswachter veilig was opgeborgen. Nou, hoe leuk is dat!

A Simple Mess woonaccessoires
De woonaccessoires van het Deense ‘A Simple Mess’. Lekker vrouwelijk merk met prachtige naturelle en zachte kleuren. Gecombineerd met hout, zwart staal, bloemen en planten. Prachtig!

Plaids van Onshus
Plaids, je kunt er nooit genoeg van hebben. In de winter is het lekker warm voor op de bank of op het bed en in de zomer zijn ze heerlijk om om te slaan of om onder te kruipen als het buiten wat koeler wordt. Tevens zorgen ze altijd voor een warme sfeer. De plaids van Onshus zijn mijn favoriet (qua kleurstelling en dikte).