De voorliefde
voor Scandinavië

smaekvol-wonen-over-headerbeeld-2

‘Ik ben Sylvia, trotse eigenaresse van Smaekvol Wonen. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in het mooie Wijhe. Waar we kunnen genieten van de bossen en het water. Ik heb een voorliefde voor de Scandinavische landen. De ongerepte natuur, de rustige en vriendelijke mensen en de levensstijl. Je raakt gewoon niet uitgekeken op de mooie en overweldigende natuur. Denemarken en Zweden zijn dan ook onze geliefde vakantielanden. De ae in Smaekvol is een knipoog naar Denemarken en refereert dan ook naar dit mooie land.

Smaekvol Wonen - Over

Ook de Deense gezelligheid en knusheid (hygge) en de Zweedse lagom en fika spreken mij erg aan. Dat is dan ook echt het gevoel wat je krijgt als je in één van de landen op vakantie bent. Heerlijk! Wat hygge, lagom en fika betekenen? Hygge is de gezelligheid, sfeer, interieur en gezelschap. De knusheid, een knapperend haardvuurtje en warme chocolademelk. Met lagom bedoelen de Zweden dat het precies goed is zo. Niet te veel en niet te weinig. Balans. En zo is het Zweedse design ook: functioneel, stijlvol, simpel en duurzaam. En dan nog het Zweedse fika: het koffiemomentje. Dit moment wordt bewust gebruikt om te pauzeren en om sociale contacten te onderhouden. Deze termen en het gevoel komen overal terug, in hun levensstijl en de producten.

De Scandinavische stijl is dan ook mijn eigen, persoonlijke stijl. Het geeft rust in mijn hoofd als ons huis rustig en clean oogt. Het gezin, de sporten, omgeving, werk en sociale contacten zijn vaak erg druk. En dan is het heerlijk om thuis geen prikkels te hebben. Ik houd dan ook van een opgeruimd huis, met strakke lijnen, lichte kleuren en eenvoud. Maar een gekkigheidje ertussen maakt het dan net weer eigen. Dat eigen plekje wil ik jou ook geven.’

Uniek en duurzaam

Net als jij is jouw huis uniek. Het laat zien wie er woont. Daarom gaan we voor authentieke producten die je niet bij iedere grote aanbieder kan krijgen. Maar naast een mooi huis willen wij ook een mooie wereld. Daarom verkopen wij merken die zich bezighouden met het milieu. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van materialen met een lange levensduur, Oeko-Tex textiel en fsc-hout. Oeko-Tex? Dat is een standaard die het gebruik van schadelijke stoffen beperkt. Wel zo fijn. Maar ook merken die, waar mogelijk, gebruik maken van gerecycled materiaal. Of soms zelfs geüpcycled materiaal. Het zijn producten gemaakt van duurzame materialen, met een tijdloos design.

Bij het inpakken van onze pakketjes houden we ook rekening met het milieu. We vullen de dozen zo veel mogelijk met gerecycled karton. Zo zorgen we niet alleen voor mooie interieurs, maar ook voor een mooiere wereld. Daar doen we het voor.

Scroll naar boven