Sylvia van Tongeren van Smaekvol Wonen

Van juriste naar interieurstyliste | Sylvia over Smaekvol Wonen

Sylvia richtte in januari 2018 Smaekvol Wonen op. Een moeder van drie kinderen met een juridische achtergrond die een winkel begint in woonaccessoires. Waarom ze deze switch maakte en hoe ze haar eigen bedrijf runt, lees je hier.

Van juriste naar interieurstyliste

“Ik ben Sylvia van Tongeren- Gernaat, eigenaresse van Smaekvol Wonen. Ik haal erg veel energie uit ruimtes leuker en gezelliger maken. Voor mij is het inrichten van onze eigen woning een soort hobby geworden. Ik ben continue bezig met het veranderen van de kamers. Vooral met de kinderkamers kan ik mijn lol op. Van ledikantje naar peuterbed en van peuterbed weer naar groot bed en dat drie keer. Op een dag begon ik me af te vragen of ik van mijn hobby mijn beroep kon maken.”

“Naast het fulltime moederschap ben ik begonnen met het volgen van trainingen en cursussen. Zo heb ik verschillende cursussen gevolgd met betrekking tot woninginrichting, zoals verkoopstyling en interieur en design. Dat ging zo goed en ik vond het zo leuk, ik moest er gewoon voor gaan! Wel erg spannend hoor.”

Ieder huis is uniek

“Momenteel ben ik veel aan het inkopen voor mijn webshop. Hierbij vind ik het belangrijk dat een product uniek is. Dat het niet bij iedere grote aanbieder te krijgen is. Daarnaast let ik erg op de look en feel van de producten. Het moet niet alleen mooi zijn, maar ook van superieure kwaliteit. Zeg nou zelf, wie wordt er nou niet blij van mooie spullen om je heen? Vooral in je huis. Als het dan ook nog eens spullen zijn met een bijzonder verhaal of design, dan word ik daar nog blijer van en dat gevoel wil ik erg graag delen! ”

Fairtrade en eerlijkheid

“Als juriste was ik veel bezig met de sociale kant van de maatschappij en met duurzaamheid en innovatie. We moeten zuinig zijn op onze planeet, de natuur en de mensen die er leven. Daarom let ik bij mijn producten erg op de manier waarop het gemaakt is. Fairtrade en eerlijke handel zijn voor mij erg belangrijk. Het concept van afval naar design zoals Rijkswachter en de glazen van oude wijnflessen vind ik dan ook geweldig.”

De kroon op je woning

“Voor mij is het belangrijk om rust te vinden in je eigen huis. Dat is soms best lastig met drie kinderen in huis. Omdat mijn huis in de basis rustig is, voeg ik accessoires toe aan mijn huis. Van kussens, plaids tot kaarsen en verlichting. Met accessoires maak je je huis echt af. Heb je een drukke basis dan kun je met accessoires in effen kleuren jouw huis wat rustiger maken. Soms geeft een blikvanger in je huis net dat extraatje. Het is gewoon de finishing touch van je huis en dus de kroon op jouw woning.”