Sylvia op de ShowUp beurs voor de woontrends van 2020

Woontrends 2020: dit ga je overal terugzien!

Natuurlijke materialen, gekke items, zoete pastels. Een ding is zeker: 2020 gaat geen saai woonjaar worden. Ik neem jullie mee in de interieurtrends voor dit jaar.

Afgelopen maandag ben ik namelijk weer naar ShowUp geweest (trade show for home & gift). Voornamelijk voor inspiratie en voor het bezoeken van de stands van mijn huidige merken, maar ook om te kijken naar ‘what’s new’, kleurtrends en de woontrends van 2020.

Wat ik onder andere veel heb gezien zijn:

  • Bloemen en droogbloemen
  • Natureltinten en pasteltinten
  • Aardetinten zoals terracotta
  • Natuurlijke materialen (hout/rotan/linnen/aardewerk)
  • Zachte stoffen zoals velvet
  • Diepe kleuren
  • Gekke/niet standaard items

Deze materialen, kleuren en producten kun je onderverdelen in drie grote woontrends van 2020. Het zijn dé trends die je dit jaar overal terug gaat zien. Kom, ik licht ze voor jullie uit.

Trend 1: Eenvoud en een natuurlijk kleurenpalet.

Bij deze trend gaat het vooral om rust en eenvoud. Met als kenmerk zachte natureltinten en lichte, rustgevende pasteltinten. Dit natuurlijke kleurenpalet combineert goed met duurzame natuurlijke materialen, zoals rotan, hout en linnen. Mooie droogbloemen, pampasgrassen en frisgroene planten zorgen voor een sfeervol en natuurlijk geheel.

Woontrends op de ShowUp beurs

Woontrends op de ShowUp beurs

Woontrends op de ShowUp beurs

Woontrends op de ShowUp beurs

Trend 2: Aardetinten en aardse materialen.

Bij deze trend gaat het vooral om natuurlijke invloeden. Met als kenmerk warme en donkere aardetinten zoals terracotta, taupe en de geel-/bruintinten. Dit kleurenpalet gaat goed samen met de meer robuuste natuurlijke materialen zoals marmer, (versteend) hout, aardewerk en keramiek. Houd de basis neutraal en voeg – als tegenhanger van de robuustere/hardere materialen – zachte stoffen en warme texturen (zoals bijvoorbeeld alpacawol) toe. Dit zorgt voor een mooie balans.

Woontrends op de ShowUp beurs

Woontrends op de ShowUp beurs

Trend 3: Gedurfd en niet standaard.

Bij deze trend gaat het om gedurfde en intense kleuren, bijzondere structuren en ‘gekke’ items. Denk bij de intense kleuren bijvoorbeeld aan donkerblauw of diepgroen. Deze gedurfde kleuren combineren goed met bijzondere structuren zoals marmer, velvet, gecapitonneerde fauteuils/banken en leer. Voeg goudkleurige items toe voor een chique hotelgevoel. Ook messing doet het in deze setting goed. Voor een interieur met meer pit, voeg je ‘gekke’ niet standaard items toe. Zoals een kandelaar in de vorm van een fazant of een dienblad op vogelpoten, zoals je in de eerste foto kunt zien. Wil je het grootser aanpakken, dan is foto twee daar een mooi voorbeeld van.

Woontrends op de ShowUp beurs

Woontrends op de ShowUp beurs

Mijn eigen favoriet:

Ik ga zelf voor trend 1. Alhoewel, dan wel met een twist. Basic, rustige kleuren, planten, bloemen en hout spreekt mij zeker aan. Maar daarentegen houd ik ook wel van een gekkigheid in mijn interieur en van combinaties van hout met staal. Zo wordt het toch minder soft. En in elk interieur is naar mij idee altijd wel ruimte voor een gekkigheid of iets niet standaard!

 

Bloemen op de beurs zelf:

Woontrends op de ShowUp beurs

Woontrends op de ShowUp beurs